Jag som har DelsboYoga heter Cilla Andrén. Jag kommer från Stockholm och sedan 1997 bor jag i Hälsingland. Jag lever på en gammal gård i Vålås utanför Delsbo och har en engelsk springer spaniel – både gård och hund håller mig sysselsatt.

Jag har yogat sedan 2008 och känner att jag mår bra med yoga och meditation. Jag har arrangerat egna yogakurser i sedan 2012 och har utbildat mig vidare en hel del för att jag är nyfiken och . Jag är certifierad yogalärare i flera olika yogaformer, jag har valt de som tilltalat mig och som jag vill ge vidare.

Ljud och vibrationer kom in i mitt liv för några år sedan och även det vill jag dela med mig av. De är så kraftfulla, når in i kroppen (och själen) utan sinnet som filtrerar eller håller emot. Jag började ge gongbad 2018 och är snart färdig klangmassör med Peter Hess metodik och skålar.

Kundaliniyoga för kropp, sinne och själ

Kundaliniyoga kallas för medvetandets yoga som kommer från Indien. Du behöver inte vara vig för att delta och får även träna ditt sinne med andning och meditation i varierande pass. Yogan är dynamisk – rörelser kombineras med rytmisk andning.
Kroppskännedom, medveten närvaro och avslappning med ingår i alla mina pass. Meditation avslutar passen, ofta sjungs mantran – ord eller stavelser som vibrerar inom oss och ger oss balans.
Kundaliniyogan ger en naturlig balans av kropp, sinne och själ, där utrymme för närvaro och en ökad medvetenhet skapas. 

Sensing yoga 

Du gör naturliga rörelser som utgår från din egen kropps förutsättningar. Enkla och mjuka rörelser, inga långa stretchar där kroppen kan känna sig hotad och kämpa emot. Det ger möjlighet till läkning och att komma ur stress och spänningar. Din fascia – bindväv återfuktas och blir mjuk och smidigare. Rörelser som öppnar upp och spiraler – likt naturens egen uppbyggnad. 
Vagusnerven får uppmärksamhet så att det parasympatiska nervsystemet aktiveras (inbjuder lugn och ro). Psoas muskeln/nerven som kan vara överspänd i ett ständigt försvarsläge tas om hand så att den kan slappna av och komma ur fight/flight/freeze läget. Den kallas ibland vår “själs muskel” och den är värd all din omvårdnad och kärlek.
adult, dawn, exercise-1866793.jpg

Yinyoga

Yinyoga är en avkopplande och samtidigt energigivande yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet kan utföra. Jag leder dig långsamt in i positionen och du känner in och stannar innan det stretchar för mycket och låter därefter tiden och gravitationen göra sitt jobb. Du slappnar av, andas medvetet och håller positionen mellan tre till fem minuter. Jag spelar mjukt på mina skålar och läser dikter under tiden. Passet får sjunka in med en avslutande vila till gong.

buddha, meditation, statue-1281249.jpg

Restorative yoga

Essensen i restorative yoga utgörs av vila, återhämtning och återuppbyggnad. I en klass med restorativeyoga bjuds du in att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yogaställningar skapas förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner och påbörja återhämtning. Du stannar i de olika positionerna länge och har optimalt stöd av bolster, kuddar och filtar.

Gongbad

Ljuden vibrerar i kropp, själ och sinne och sköljer som en inre dusch genom dig. Sinnet blir lugnt och du kan släppa spänningar i kroppen och ge utrymme för din självläkande förmåga. Gongarnas vibrationer ger kroppen en möjlighet att kalibreras och komma i samklang och harmoni med sig själv och universum. Jag spelar på ett par gongar – en med lite djupare toner som grundar dig och en med lättare toner som talar mer till känslorna – tillsammans skapar de balans och harmoni. Vi inleder med några yogaövningar innan du lägger dig ner för en lång vila med vibrationer. Det behövs inga förkunskaper endast ett öppet sinne.

Klangmassage

En mjuk och djupgående behandling – klangskålar placeras på kroppen när de anslås går vibrationerna in både fysiskt och energimässigt. De milda vibrationerna skämmer bort kropp, sinne och själ under en ljudmassage. Peter Hess® specialdesignade terapiklangskålar (som vibrerar effektivt), placeras på din påklädda kropp och anslås. En lugnande avkoppling, trygghet och säkerhet växer fram.  Idealiska förutsättningar för förnyelse, hälsa, problemlösning och lärande. Massagen strävar efter ett uppskattande, uppmärksamt förhållningssätt från person till person med fokus på lösningar och resurser.

UTBILdning

Internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare  Level 1 (200 timmar) 

IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association). Jag gick min level 1 lärarutbildning vid Nordic Yoga Center i Arbrå (2011-2012) med Shiv Charan Singh som huvudlärare.

Level 2 – fem moduler (300 timmar)

Guru Dharam – Mind & meditation 2014, samt Sada Sat Kaur -Stress & Vitality 2018, Lifecycles & Lifestyles 2019, Authentic Relationships 2020 och Conscious Communication 2021.

Yinyoga (40 h) YogaDevi 2017
RestorativeYoga (25 h) Sarah Jonsson, Yogayama 2018
Restorative yoga lärare (100 h) YogaDevi 2020-21
Sensing yoga lärare (100 h) hösten 2022

 

 

 

 

 Yogaterapeututbildning

 

en fördjupning av yogan med Guru Dharam,  Kundalini Medicine, I-SKY / YogaDimensions (2014-2016, 400 timmar). 

Mera yogautbildningar

 • Yoga på stol med Willem Wittstam (2d) Saran Yoga 2016
 • Breathwalkinstruktör (4d) Yoga Dimensions 2016
 • Gurudinnans väg, Annki Warberg (9d), Sthlm kundaliniyoga center 2016-2017
 • Mul mantra Japa Retreat, Annki och Klas (6d), Borntorpet juli 2018

 

 

 

 

 Gong & Klang

 
 • HealingPowerOfSound 1 (4d), Gibson musik maj2018
 • Five elements, Ayurveda and the Gong (3d), Mehtab Benton, juli 2018
 • HealingPowerOfSound 2 (4d), Gibson musik okt 2018
 • Gongkurs Björn Arne Löken (2d), april 2019
 • Intensive Gong & Sound Therapy Retreat (9d), Tone of Life, Polen, maj 2019
 • Healing with planetary gongs (4d) Mehtab Benton, juli 2019
 • Klangmassage I-IV enligt Peter Hess (8d), Nordlys feb 2020 & feb 2022
Jag vill mjukt vandra vidare på jorden och lära mig mer om den vackra vägen som Q’ero indianerna visar oss. Jag har gått stora medicinhjulet för Victor Forselius, (Q’ero  medicine, 2021 -2023).  Nustas Karpay med Victor och Marie (2022). Plejaderna i Oldedalen och Munay-Ki i Nyhyttan med Björn och Maria Löken (Picaflor Life Energy 2023).

Bokning och betalning

Du anmäler dig till yogakurser, gongbad och temadagar till mig, Cilla på mail delsboyoga@gmail.com eller sms 070-562 71 72.
Berätta vad du anmäler dig till, namn, mail och mobil. Jag bekräftar att du har en plats och den är din efter att du betalat 200 kr i anmälningsavgift (alternativt hela priset för gongbad eller ett evenemang). Du betalar till swish 123 228 46 02 eller bankgiro 751-3377. Jag skickar faktura till din mail alternativt så får du kvitto i form av ”kontantfaktura”. 
Anmälan är bindande och kursavgiften betalas ej tillbaka om du inte kan deltaga. Om du missar ett pass på en yogakurs kan det tas igen under innevarande kursperiod på annan veckodag om det finns fler pass i veckan. Du har ångerrätt 14 dagar efter du fått min bekräftelse eller som längst tills kursen börjat.  Eventuell avbokning görs skriftligen via mail eller sms. Vid avbokning av kurs erlägger tas en avgift för administration om 200 kr ut. Om du blir allvarligt sjuk eller ”livet” händer hör av dig till mig.
För gongbad och evenemang görs ingen återbetalning, men du kan överlåta din biljett till en vän då bokningen ej är personlig. 
De personuppgifter du ger mig används för fakturering och finns i bokföringsprogrammet. De lämnas inte ut till någon annan och självfallet kan de tas bort ur bokföringsprogrammet efter avslutad kurs – kontakta mig på delsboyoga@gmail.com så ordnar jag det.